Implicate

Fie că eşti un utilizator care abia a început să folosească Linux Mint sau un programator experimentat, există numeroase modalităţi de a participa în cadrul comunităţii Linux Mint şi a ajuta la dezvoltarea şi promovarea acestui sistem de operare.

Proiectul Linux Mint primește foarte mult de sprijin de la comunitatea de utilizatori și dorește să mulțumească fiecăruia pentru timpul dedicat destribuției. Linux Mint este în creștere rapidă și distribuția devine pe zi ce trece mai bună, și asta mulțumită utilizatorilor.

Poți să te implici și tu prin a ajuta Linux Mint într-una sau mai multe dintre următoarele modalități:

Ajutor financiar

Donații
Poți ajuta prin a face o contribuție financiară a proiectului. Având în vedere veniturile din reclame și din donațiile primite, proiectul Linux Mint își poate permite să cumpere servere dedicate, campanii de publicitate, noi componente hardware și echipamente, precum și de a asigura un venit pentru echipa de dezvoltare.
Fă o donație

Sponsorizari
Prin sponsorizarea Linux Mint, veți oferi echipei de dezvoltare un venit regulat și previzibil. Sponsorizări sunt cel mai bun mod de a ajuta dezvoltatorii și artiști Linux Mint pentru a ajunge la punctul în care ei sunt capabili de a lucra full-time la proiecte Linux Mint.
Fii un sponsor

Sprijin și de promovare

Răspândirea cuvântului
Dacă îti place Linux Mint, spune și la alți oameni. Scrie o revizuire şi făo publică pe distrowatch.com Vorbește despre asta cu prietenii tăi şi oamenii din jurul tău.
Scrie o revizuire

Promovarea sistemului
Linux Mint nu este doar un sistem de operare, este, de asemenea, o comunitate dinamică de oameni care se bucură, se adună, și interacționează cu un proiect liber și deschis. Fie că este vorba de ai ajuta pe alți fie că rezolvă anumite probleme prin participarea la proiectele ce stau la baza comunități (întreţinerea pagini web, punerea la dispoziţie a diverselor materiale publicitare cât şi organizarea de evenimente şi oferirea de suport pentru organizarea de evenimente... etc.) sau pur și simplu de întâlnire și interacționare cu alți utilizatori Linux Mint. Pentru a afla mai multe atât despre felul cum puteţi contribui în cadrul activităţilor de promovare, dar şi despre alte activităţi de promovare pe care le desfăşurăm, vă rugăm să consultaţi pagina dedicată colaboratorilor pentru promovare.
Promovare

Asistență
Dacă aveți ceva timp liber pe care sunteți dispus să îl dedicați altor persoane ce întâmpină probleme tehnice în timpul utilizări acestui sistem de operare, ar trebui de luat serios în considerare citirea forumu-lui. Activitatea de asistență se desfășoară în principal pe forum pentru că in acest mod poate fi găsit cu ușurință și de alți utilizatori cu probleme similare dar și pe alte liste, cum ar fi google, facebook etc.
Înregistrezăte pe forum
Vezi pagina de Facebook
Vezi pagina pe Google

Implicare în proiecte

Realizarea de documentaţie şi manuale de utilizare
Puteţi ajuta la scrierea documentaţiei, prin descrierea soluţiilor pentru rezolvarea unor probleme. În acelaşi timp puteţi verifica acurateţea documentelor deja existente sau corectarea greşelilor de redactare. Pentru a afla mai multe despre cum puteţi contribui în cadrul activităţilor de realizare a documentaţiei vă rugăm să consultaţi pagina dedicată colaboratorilor pentru documentaţie.
Documentație

Erori
Dacă ați observat ceva ce nu funcționează în mod corespunzător în timp ce folosiți Linux Mint, să ne anunțați. Problema pe care ai descoperito poate să afecteze și pe alții utilizatori la fel ca pe tine, cu cât mai repede știm despre problemă, cu atât mai repede se va putea repara pentru a oferi o utilizare cât mai plăcută a sistemului.
Raportați o eroare

Idei noi
Marea majoritate a îmbunătățirilor incluse în fiecare lansare provin din comunitate. Dacă există ceva care credeți că lipsește sau care ar putea fi realizat mai bine, vă rugăm să ne spuneți. Fie că este vorba de includerea a uni nou hardware care este lipsă, sau o aplicație software care ar trebui să fie parte a unei instalații de stoc, sau dacă aveți orice alte idei cu privire la modul de a face Linux Mint mai bun, suntem mereu interesati de ascultarea lor.
Spune-ne ideea ta

Traduceri
Dacă știi limba engleză ne poți ajuta să traducem Linux Mint in Română cât mai mult. Având în vedere faptul că mulți nu știu engleza nu vrem ca să fie aceasta o problemă pentru care nu ar încerca acest sistem. Eforturile tale vor permite ca Linux Mint să fie înțeles pe deplin de utilizatori din România.
Tradu Linux Mint

Design
Dacă sunteți talentat în design grafic și dorești să contribui la proiect, te rugăm să ne trimiți creațiile. Fie că este un tapet simplu, un set de pictograme, un ecran, sau chiar un nou logo, suntem mereu interesați să îmbunătățim acest sistem.
Arată-ne creațiile

Cod
Cel mai mult dezvoltarea se face în Python și Glade. De asemenea, se folosește Git pentru controlul versiunii și APT / DEB pentru pachete. Dacă aveți cunoștințe în aceste tehnologii, nu ezitați să aruncați o privire la codul. Dacă credeți că puteți îmbunătăți aplicațiile noastre sau scrie altele noi, nu ezitati sa sugerați patch-uri.
Codul sursă