Promovare

Echipa Linux Mint România vă sugerează o serie de modalităţi prin care puteţi ajuta la promovarea sistemului de operare Linux Mint şi vă pune la dispoziţie materiale şi informaţii pentru a realiza acest lucru. Aveţi prezentate în lista de mai jos acţiunile la care puteţi participa, detaliile pentru fiecare punct fiind disponibile în paginile dedicate.

Promovarea Linux Mint prin intermediul paginii www.linux-mint.ro
Venim în sprijinul celor ce doresc să descopere şi să utilizeze Linux Mint cu toate informaţiile care le-ar permite să utilizeze cu succes sistemul de operare Linux Mint. Dacă anumite informaţii ce le consideraţi importante nu le-aţi găsit în paginile linux-mint.ro, puteţi ajuta la îmbunătăţirea conţinutului acestora prin sugestiile trimise pe Forumul Linux Mint România.

Furnizarea de materiale pentru promovarea Linux Mint.
O altă modalitate de a promova Linux Mint e şi aceea de a oferi CD-uri, afişe, postere, autocolante, bannere, butoane pentru pagini web sau bloguri. Aceste materiale sunt disponibile fie în format electronic pentru descărcare, fie pot fi trimise solicitanţilor prin poştă.

Realizarea de campanii de promovare
Campaniile de promovare pot cuprinde de la afişe şi postere lipite în diverse spaţii publice sau private până la articole în mass media, emisiuni pe posturi radio/TV, bannere pe site-uri, conferinţe şi prezentări publice.

Instalarea Linux Mint în laboratoarele de informatică din şcoli, licee sau universităţi
Pentru elevi şi studenţi, cea mai bună metodă de a face cunoştinţă cu Linux Mint e aceea de a testa în cadrul laboratoarelor facilităţile pe care acest sistem de operare le oferă.

Promovarea de studii de caz
Utilizatorii, fie ei persoane private sau companii, sunt mult mai receptivi şi dispuşi să încerce ceva nou atunci când văd că şi alţii au facut respectivul pas. Dacă aveţi cunoştinţă despre cazuri în care în cadrul unor instituţii sau firme private se foloseşte Linux Mint, povestiţi-ne şi nouă despre ele.

Atragerea de colaboratori
Dacă aveţi prieteni pasionaţi de IT, povestiţi-le despre Linux Mint şi întrebaţi-i dacă pot contribui şi ei la dezvolatrea acestui sistem de operare. Dacă printre prietenii dumneavoastră se numără şi persoane publice importante sau personalităţi, întrebaţi-i dacă sunt de acord să promoveze în spaţiul public sau instituţional românesc sistemul de operare Linux Mint.

Lobby şi demo-uri la instituţii de stat sau firme private
Sunt frecvente situaţiile în care factorii de decizie din instituţiile sau firmele în care lucraţi nu au auzit niciodată despre open-source în general sau despre Linux Mint. Dacă aveţi posibilitatea de a le menţiona sau a le prezenta acestora pe scurt, măriţi şansele ca pe viitor respectivele persoane să devină mult mai receptive la o soluţie alternativă ce le-ar putea aduce economii.

Contactarea firmelor IT
Unele firme ce vând echipamente hardware ar fi dispuse să includă în oferta lor şi sisteme cu Linux Mint preinstalat dacă cineva le-ar pune la dispoziţie toate informaţiile legale şi tehnice de care au nevoie pentru a face acest lucru. Dacă aveţi prieteni ce lucrează în firme ce comercializează echipament IT, prezentaţi-le secţiunea dedicată de pe pagina linux-mint.ro.

Achiziţionare de materiale promoţionale Linux Mint
Din cadrul magazinul puteţi achiziţiona diverse materiale promoţionale Linux Mint. Livrarea se face din cadrul oficialilor Linux Mint iar magazinul nu este afiliat echipei Linux Mint România.

Comunitatea Linux Mint România are în proiect crearea unui parteneriat cu un distribuitor naţional pentru a oferi materiale promiționale, cum ar fi șepci, brățări, tricouri cu Linux Mint. Ideea esta ca oricine să aibe posibilitatea de a obţine un tricou cu linux Mint la un preţ accesibil.

Accesaţi magazinul intenaţional Linux Mint (în limba engleză)