Despre

Linux Mint este una dintre cele mai populare distribuții Linux pentru Desktop și este folosită de milioane de oameni.

Este una dintre cele mai bune alternative la Microsoft Windows și Apple MacOS.

Scopul Linux Mint

Scopul Linux Mint este de a produce un sistem de operare modern, elegant și confortabil, puternic și ușor de utilizat.

Unele dintre motivele succesului Linux Mint sunt:

  • Funcționează ca și scos din cutie, cu suport multimedia complet și este extrem de ușor de utilizat.
  • Este atât gratuit, cât și open source.
  • Este condus de comunitate. Utilizatorii sunt încurajați să trimită feedback la proiect, astfel încât ideile lor să poată fi folosite pentru a îmbunătăți Linux Mint.
  • Bazat pe Debian și Ubuntu, oferă aproximativ 30.000 de pachete și unul dintre cei mai buni manageri de software.
  • Este sigur și de încredere. Datorită unei abordări conservatoare a actualizărilor software, unui Manager de actualizare unic și robusteței arhitecturii sale Linux.
  • Linux Mint necesită foarte puțină întreținere (fără regresii, fără antivirus, fără anti-spyware… etc).

Mai multe despre Linux Mint

Linux Mint este un sistem de operare gratuit, conceput cu scopul de a uşura şi a face cât mai plăcută utilizarea calculatoarelor. Bazată şi compatibilă cu Ubuntu Linux – care este cea mai populară distribuţie Linux la ora actuală -, ediţia principală Linux Mint are deja instalate în varianta DVD programe şi codecuri care permit vizionarea de filme, audiţia diferitelor formate de muzică şi navigarea pe pagini de internet cu Flash, Java şi alt conţinut multimedia. În toamna anului 2010 a fost creată o nouă ediţie Linux Mint, bazată de Debian Linux – părintele Ubuntu. Toate lansările şi ediţiile Linux Mint beneficiază de minim 1 an și jumătate de actualizări. Mai multe informaţii despre lansările Linux Mint găsiţi în pagina Lansări.

Linux Mint este uşor de personalizat vizual cu ajutorul unui set consistent de teme şi imagini pentru fundalul ecranului, iar cu ajutorul managerului de programe pot fi instalate foarte uşor mii de programe disponibile gratuit pe internet. Dar ca să aveţi totul la îndemână încă de la prima cheie, Linux Mint are deja instalate cele mai important programe de care e nevoie pe un calculator în zilele noastre: un navigator de internet, un program de gestiune locală a mesajelor electronice, un pachet de aplicaţii de birou care permit realizarea de documente, foi de calcul tabelar şi prezentări, programe pentru vizualizarea şi editarea de imagini, muzică, filme, programe pentru mesagerie instant, unelte de administrare a calculatorului şi multe altele.

Din toate motivele anterioare, şi nu numai, Linux Mint se bucură de o mare comunitate internaţională alcătuită atât din oameni obişnuiţi, cât şi din specialişti, care au de cele mai multe ori soluţii pregătite la îndemână şi sunt înarmaţi cu dispoziţia necesară să îi sprijine pe cei care cer ajutorul. Acest sistem de operare se bazează pe efortul unei mici echipe de dezvoltare care, prin pasiunea, dedicaţia şi munca de calitate puse în acest proiect, este răsplătită lunar cu donaţii şi sponsorizări din partea utilizatorilor Linux Mint. Unul dintre cele mai importante lucruri responsabile pentru succesul şi bunul renume Linux Mint este modul în care dezvoltatorii îşi ascultă utilizatorii şi îşi continuă munca în strânsă legătură cu dorinţele acestora.

Despre Linux Mint Romania

Această comunitate Linux Mint România nu este o comunitate oficială Linux Mint dar se bucură de sprijinul utilizatorilor de toate nivelurile care îşi împărtăşesc liber experienţa cu acest sistem de operare astfel încât tot mai mulţi utilizatori de calculatoare să beneficieze de aceasta. Linux Mint România trăieşte prin dorinţa utilizatorilor români Linux Mint de a-i ajuta pe alţii, prin plăcerea de a ne reîntâlni prin internet şi nu în ultimul rând din recunoştinţa pe care le-o purtăm dezvoltatorilor acestui sistem de operare, care ne oferă totul gratuit.

Această comunitate Linux Mint România este găzduită de CyberFolks.ro