FAQ

Întrebări frecvente

Linux Mint este un sistem de operare gratuit bazat pe Linux, conceput pentru utilizare pe computere desktop și laptop.
Da cu siguranță. Linux Mint este conceput pentru a fi confortabil și ușor de utilizat, dar și puternic și configurabil. Totul este făcut pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului.
Linux Mint este una dintre cele mai populare distribuții Linux pentru desktop și folosită de milioane de oameni.
Feedbackul utilizatorilor este foarte important și este folosit pentru a îmbunătăți constant calitatea Linux Mint.
Da. Linux Mint oferă versiuni cu suport pe termen lung (LTS) care sunt acceptate pentru o durată de 5 ani.
- 2 GB RAM (4 GB recomandat pentru o utilizare confortabilă).
- 20 GB spațiu pe disc (100 GB recomandat).
- Rezoluție 1024×768 (la rezoluții mai mici, apăsați ALT pentru a trage ferestrele cu mouse-ul dacă nu se potrivesc pe ecran).
Da, puteți vinde Linux Mint fără permisiune. Ceea ce nu puteți face este să pretindeți că sunteți Linux Mint sau să lăsați oamenii să creadă că sunteți afiliat cu Linux Mint.
Da. Asigurați-vă că preinstalați Linux Mint în modul OEM pentru a vă asigura că clienții dvs. au posibilitatea de a-și alege numele de utilizator și parola după ce își pornesc computerul pentru prima dată. Verificați secțiunea OEM din ghidul de instalare.
Da. Puteți utiliza, promova și afișa Linux Mint, capturi de ecran ale Linux Mint și logo-ul Linux Mint în articole, reviste, site-uri web, cărți, desene, filme sau orice document, atâta timp cât nu pretindeți că sunteți Linux Mint și că nu lăsați oamenii să creadă că sunteți afiliat cu Linux Mint.
Nu. Driverele proprietare, cum ar fi driverele ATI sau Nvidia, sunt ușor de instalat, dar nu sunt instalate implicit.
Linux Mint nu acceptă nicio poziție politică sau ideologică împotriva oricăror programe software sau editori, indiferent de licența pe care o folosesc. Acestea fiind spuse, majoritatea, dacă nu toate (în funcție de ediție) software-ul utilizat în Linux Mint sunt gratuit și open source. Credem în Open Source ca o alegere, nu ca o constrângere. Credem că are sens să împărtășim codul, să atribuim tehnologia pe care o folosim, să lăsăm oamenii să ne ajute, să le permitem altora să se bazeze pe ceea ce facem și să permitem progresul în general. De asemenea, ne face plăcere să împărtășim comunității, așa că ne licențiem software-ul conform GPL și marea majoritate a componentelor pe care le folosim sunt gratuite și Open Source.