Linux Mint 20.3 Una

Linux Mint 20.3 Una

Integritate & Autenticitate

Oricine poate produce imagini ISO false, este responsabilitatea dumneavoastră să verificați dacă le descărcați pe cele oficiale.

Descărcați imaginea ISO, faceți clic dreapta pe butoanele sha256sum.txt și sha256sum.txt.gpg -> „Salvare link ca…” pentru a salva aceste fișiere local, apoi urmați instrucțiunile pentru a verifica fișierele descărcate.

Versiuni Linux Mint 20.3 Una

Ediție

Media

Dimensiune

Server

Torrent

Cinnamon (64-bits)

DVD

2.1 GB

Cinnamon Edge (64-bits)

DVD

2.3 GB

MATE (64-bits)

DVD

2.1 GB

Xfce (64-bits)

DVD

2.0 GB

Note de lansare

Linux Mint 20.3 cu denumirea ”Una” este o versiune cu suport pe termen lung, care va fi susținută până în luna Aprilie 2025. Acesta include software actualizat care aduce îmbunătățiri și multe caracteristici noi pentru a face desktop-ul tău cat mai plăcut de utilizat.

Cerințe de sistem

– Procesor pe 64-bits.
– 2 GB de RAM (recomandat 4GB de RAM pentru o utilizare fără probleme).
– 20 GB spațiu pe Disk (recomandat 100GB).
– Placă grafică capabilă să redea la o rezoliție de 1024×768 (la rezoluții mai mici, apăsați ALT pentru a trage ferestrele cu mouse-ul dacă nu se potrivesc pe ecran).
– DVD sau intrare USB.

Cinnamon Edge

Pe lângă imaginile ISO obișnuite, Linux Mint oferă uneori o imagine ISO „Edge” pentru cea mai recentă versiune. Această imagine este livrată cu componente mai noi pentru a putea suporta cele mai moderne chipset-uri și dispozitive hardware.

Atenție!

Versiunea Edge nu este la fel de stabilă ca celelalte vesiuni și este posibil să nu accepte atât de multe drivere proprietare. Folosiți-l numai dacă nu puteți porni sau instala celelalte versiuni ISO.