Noutăți · 17 ianuarie 2023 0

Cum să faceți upgade la Linux Mint 21.1

Acum este posibil să actualizați Linux Mint 21 la versiunea 21.1.

Dacă ați așteptat asta, echipa Linux Mint dorește să vă mulțumeasca pentru răbdare.

1. Creați un instantaneu de sistem

Puteți utiliza Timeshift pentru a realiza un instantaneu al sistemului înainte de actualizare.

Dacă ceva nu merge bine, vă puteți restabili cu ușurință sistemul de operare la starea anterioară.

Lansați Timeshift din meniul aplicației, urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a o configura și a crea un instantaneu de sistem.

2. Pregătiți-vă pentru upgrade

  • Dezactivează screensaverul
  • Dacă ați instalat condimente de scorțișoară (appleturi, birouri, extensii, teme), actualizați-le din Setările de sistem

3. Actualizați sistemul de operare

Actualizarea la Linux Mint 21.1 este relativ ușoară.

În Managerul de actualizare, faceți clic pe butonul Reîmprospătare pentru a verifica orice versiune nouă a mintupdate sau mint-upgrade-info. Dacă există actualizări pentru aceste pachete, aplicați-le.

Lansați actualizarea sistemului făcând clic pe „Editare->Upgrade la Linux Mint 21.1 Vera”.

Urmați instrucțiunile de pe ecran.

Dacă vi se solicită să păstrați sau să înlocuiți fișierele de configurare, alegeți să le înlocuiți.

4. Schimbați ilustrația (opțional)

Linux Mint 21.1 prezintă modificări ale lucrărilor de artă. Pictogramele, culorile și cursorul mouse-ului arată diferit.

Vă recomandăm să reporniți computerul pentru ca toate modificările să se aplice corect, apoi să rulați ecranul de bun venit pentru a selecta tonurile de culoare preferate.

Dacă ați preferat felul în care arăta Linux Mint înainte de actualizare, lansați setările „Teme”. Aspectul 20.2 este disponibil sub numele „Mint-Y-Legacy”.

5. Reporniți computerul

Odată ce actualizarea este finalizată, reporniți computerul.


Întrebări frecvente

  • Dacă upgrade-ul nu vă este disponibil, verificați dacă aveți cele mai recente versiuni de mintupdate (5.9.6 sau o versiune ulterioară) și mint-upgrade-info (1.2.0 sau o versiune ulterioară) și reporniți Managerul de actualizare lansându-l din nou din aplicații meniul.
  • Dacă cele mai recente versiuni ale mintupdate și mint-upgrade-info nu sunt încă disponibile în oglinzile dvs., treceți la depozitele implicite.
  • Acest lucru se întâmplă rar, dar dacă v-ați blocat vreodată și nu ați putut să vă conectați din nou, comutați la consolă cu CTRL+ALT+F1, conectați-vă și tastați „killall cinnamon-screensaver” (sau „killall mate-screensaver” în MATE) . Folosiți CTRL+ALT+F7 sau CTRL+ALT+F8 pentru a reveni la sesiune.